Huur De Trekschuit

Trekschuit de 'Herinnering'

Wegens groot onderhoud komt de trekschuit in 2024 niet in de vaart!  


Deze trekschuit of snik is in 1980 gebouwd in opdracht van de stichting Stamboek Ronde- en Platbodemjachten. Het is een reconstructie op ware grootte van een trekschuit die nog steeds in Friesland bleek te zijn en oorspronkelijk uit de 18e eeuw dateerde.

Sinds 1984 vaart ze in Dokkum.

Deze trekschuit is te huren voor gezelschappen tot 24 personen. Dit kan met familie, buurtvereniging of met relaties. Aan boord is van alles mogelijk (denk aan catering ed.), laat u informeren door rondvaartdokkum.nl

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maken van een tochtje. De basistocht is een 'rondje Dokkum'. Dit neemt een uur in beslag en geeft een zeer gevarieerd beeld van Dokkum. Aan boord zijn ook altijd de schipper en een opstapper. De opstapper vervult ook de rol van gids en kan onderweg veel vertellen over de trekschuit en de omgeving.

Prijs
De prijs om met een groep mee te varen is € 5,- per persoon per uur. U kunt de trekschuit reserveren van april t/m oktober.

Op dinsdag-, donderdag-, of zaterdagmiddag kunt u het treffen dat de Trekschuit vaart met de reguliere rondvaart. U kunt om 14.00 uur opstappen voor € 9,50 per persoon (kinderen gereduceerd tarief van €4,75). De afvaart is bij Museum Dokkum, Diepswal 27.

Voor meer informatie, reserveringen en maatwerk kunt u contact opnemen met rondvaartdokkum.nl: telefoon 0519 724 221 of via e-mail: info@rondvaartdokkum.nl.