Boek een stadswandeling

Vanuit het museum worden stadswandelingen door Dokkum georganiseerd door enthousiaste en goed getrainde gidsen. 
Een stadswandeling kan het hele jaar door en op elk gewenst tijdstip gereserveerd worden. 

De kosten zijn € 6,00 voor 'Stadswandeling Historisch Dokkum' en € 7,00 voor 'Stadswandeling Bonifatius'. De groep moet minstens uit 6 personen bestaan en de wandeling duurt ca.1,5 uur; de Bonifatiuswandeling duurt langer omdat ook de Bonifatiuskapel wordt bezocht!

De start van de wandeling is bij het museum, maar kan in overleg ook elders in de stad zijn. De Bonifatiuswandeling start bij voorkeur bij de Bonifatiuskapel (de kapel wordt dan ook bezocht).
 
De route brengt u langs de hoogtepunten van Dokkum; het keerpunt van de Elfstedentocht, de Waag, het Stadhuis, enz. De gids vertelt onderweg enkele van vele verhalen die Dokkum rijk is.

We bieden de wandelingen aan in het Nederlands, Fries, Engels en Duits. 

'Vrije' inloop mogelijkheid
In juli en augustus kunt u zich voegen bij de stadsgids die op woensdagen om 14.00 uur vertrekt bij het museum voor een stadswandeling. Maximaal 12 personen per wandeling kunnen mee, minimum is 4. U kunt zich aanmelden vóór 13.00 uur via 0519 293134 of bij de balie van het museum. Deze wandeling door 'Historisch Dokkum' kost € 5,00 p.p. en duurt ca. anderhalf uur.