Stadswandeling

Vanuit het museum worden stadswandelingen door Dokkum georganiseerd door enthousiaste en goed getrainde gidsen. We lopen langs de 7 hotspots van Dokkum en veel andere bijzondere plekken. De stad zit stampvol verhalen.
Een stadswandeling kan het hele jaar door en op elk gewenst tijdstip gereserveerd worden. 

De kosten zijn € 3,50 voor 'Stadswandeling Historisch Dokkum' en € 4,00 voor 'Stadswandeling Bonifatius' (met eventueel bezoek aan de Bonifatiuskapel). De groep moet minstens uit 6 personen bestaan en de wandeling duurt 1,5 tot 2 uur.

De start van de wandeling is bij het museum, maar kan in overleg ook elders in de stad zijn. De Bonifatiuswandeling start bij voorkeur bij de Bonifatiuskapel.
 
De route brengt u oa. langs de 7 hotspots van Dokkum; het keerpunt van de Elfstedentocht, het verhaal over het bier, het Stadhuis, de IJsfontein, de bolwerken, de Admiraliteit en natuurlijk Bonifatius. De gids vertelt onderweg enkele van véle verhalen die Dokkum rijk is.

We bieden de wandelingen aan in het Nederlands, Fries, Engels en Duits..

'Vrije' inloop mogelijkheid
In juli en augustus kunt u zich voegen bij de stadsgids die elke woensdag om 14.00 uur vertrekt bij het museum voor een stadswandeling. Er kunnen maximaal 8 personen mee. Graag aanmelden vóór 13.45 uur via 0519 293134 of bij de balie van het museum. Deze wandeling door 'Historisch Dokkum' kost € 3,50 pp.

Audiotour
Wilt u liever op eigen gelegenheid een wandeling maken download dan de gratis audiotour op izi.TRAVEL.

Of vraag bij het TIP om een van de papieren wandelroutes:
  • 11-stegentocht met puzzel voor kinderen
  • Rondje Bolwerken
  • De kunstwerken van Bonifatius
  • En meer...