Museumnacht FRL

Dokkumers, Dungeons en Dragons tegen de Waalse furie. Of pak een rondvaart in het donker!

Op zaterdag 17 september organiseert Museum Dokkum samen met twintig andere Friese musea de Museumnacht! We hebben verschillende activiteiten op de planning staan. Speel bijvoorbeeld Dungeons & Dragons in de expositieruimte van de Waalse furie, waar een ervaren spelleider (Dungeon Master) de 6 tot 8 spelers door de gebeurtenissen tijdens de Waalse Furie in 1572 leidt. Verschillende karakters moeten de inval op Dokkum proberen te stoppen. Publiek kan de expositie bezoeken en mee kijken bij het spel.

Liever wat anders? Stap op één van de vier boottochten langs de bolwerken, en hoor de verhalen over de Waalse furie van de schippers.
De Waalse Furie was een gebeurtenis in Dokkum in 1572. De Geuzen, boeren en burgers kwamen in opstand tegen het Spaanse bestuur en namen Dokkum in. Als gevolg kwamen Waalse troepen in Spaanse dienst die Dokkum weer innamen. Er vertrekt een boot om 19:00, 20:15, 21:30 en 22.45. 

Tickets voor de activiteit en museumbezoek kosten €3,50. De Museumkaart is geldig bij alleen museumbezoek. Inmiddels zit de D&D sessie vol, wel zijn er nog tickets voor de rondvaart. Deze zijn hier te bestellen.

Benieuwd naar wat de andere musea organiseren? Kijk op museumnacht.frl

9 augustus 2022