Museumnacht FRL komt eraan

Pak een rondvaart in het donker! Of kijk naar de strijd tussen de Dokkumers, boeren en Geuzen tegen de Waalse soldaten!

Komende zaterdag 17 september is het eindelijk zover. Museum Dokkum organiseert samen met twintig andere Friese musea de eerste Friese Museumnacht! We hebben verschillende activiteiten op de planning staan. Zes spelers gaan op avontuur tijdens een spelsessie Dungeons & Dragons in de expositieruimte van de Waalse furie. De spelleider (Dungeon Master) leidt de groep door de gebeurtenissen tijdens de Waalse Furie in 1572 leidt. Verschillende karakters moeten de inval op Dokkum proberen te stoppen. Publiek kan de expositie bezoeken en mee kijken bij het spel.

Liever wat anders? Stap op één van de vier boottochten langs de bolwerken, en hoor de verhalen over de Waalse furie van de schippers.
De Waalse Furie was een gebeurtenis in Dokkum in 1572. De Geuzen, boeren en burgers kwamen in opstand tegen het Spaanse bestuur en namen Dokkum in. Als gevolg kwamen Waalse troepen in Spaanse dienst die Dokkum weer innamen. Er vertrekt een boot om 19:00, 20:15, 21:30 en 22.45. Er zijn nog plekken vrij. Reserveren kan via www.museumdokkum.nl/activiteiten/.

Tickets voor de activiteit en museumbezoek kosten €3,50. De Museumkaart is geldig bij alleen museumbezoek. 

Benieuwd naar wat de andere musea organiseren? Kijk op museumnacht.frl! 

13 september 2022