Museum Dokkum viert 60-jarig jubileum

Museum Dokkum viert 60-jarig jubileum in Admiraliteitshuis
Een Museumweekend bomvol activiteiten met loterij en Kunst en Kitsch middag

Op zaterdag 1 en zondag 2 april viert Museum Dokkum haar 60-jarig bestaan op de locatie in het Admiraliteitshuis. De geschiedenis van het pand beslaat vele jaren, wat begon met de bouw in 1556 en de komst van het Admiraliteitscollege in 1597. Na het vertrek van de Admiraliteit in 1618 diende het gebouw als Latijns- en Nederduitse school, armhuis en was het zelfs voor korte periode een klokkenfabriek. Museum Dokkum vestigde zich vanaf 1963 in het pand nadat het als Oudheidkamer in de bovenverdieping van de Waag zat. 

Loterij
Museum Dokkum viert met allerlei activiteiten haar jubileum. Zo krijgen bezoekers het hele weekend gratis toegang en organiseert Museum Dokkum op 1 april een loterij met bijzondere prijzen. De prijzen bestaan o.a. uit een workshop schilderen in samenwerking met Hetty Combs van De Groen Kunst en Cultuur, een waardebon van Grandcafé-Hotel Van der Meer, een privérondvaart voor 8 personen van Schreiershoek Recreatie, prachtige kunst van beeldhouwer en keramist Jan Dekker en nog veel meer! Er zijn 200 loten te koop, maximaal 2 loten per bezoeker. Benieuwd naar alle prijzen? Klik hier voor meer informatie. 

Kunst en Kitsch
Op zaterdag 1 april zijn bezoekers tussen 13:00 tot 16:00 welkom in Museum Dokkum om voorwerpen door experts te laten beoordelen. Bezoekers kunnen max. 2 voorwerpen meenemen en laten taxeren voor €2,50 per voorwerp. Of het nu gaat om een klassiek schilderij, modern beeld of archeologische vondst. Vooraf registreren voor Kunst en Kitsch is niet nodig. In Museum Dokkum kan je erachter komen of je kunst of toch kitsch in huis hebt. 

Maak kennis met…
Museum Dokkum wil met het jubileumfeest de Dokkumer geschiedenis en het plaatselijk belang van het museum onderstrepen. Zeker in de zware economische tijden waarin we leven. Het doel is dan ook om op deze dagen meer donateurs te werven. Daarbij is de visie van vroeger niet uit het oog verloren: “In museum as ferbinend elimint mei it ferline fan eigen stêd en gea”. 

21 maart 2023