Opening Klooster Klaarkamp

Museum Dokkum opent expositie Klooster Claercamp 

Archeologisch steunpunt Claercamp verhuist naar Dokkum


Op vrijdag 1 april presenteert Museum Dokkum een nieuwe expositie over het klooster Claercamp bij Rinsumageest. De expositie van klooster Claercamp toont bijzondere voorwerpen van het terrein waar abdij Claercamp van 1160 tot 1580 stond, een groot middeleeuws Cisterciënzerklooster. De collectie bestaat onder andere uit verschillende bodemvondsten, kloostermoppen en leisteenfragmenten.  

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om een gedeelte van de collectie van Stichting Klooster Claercamp naar Museum Dokkum te verhuizen. Na het sluiten van het bezoekerscentrum op het abdijterrein zijn de voorwerpen in Museum Dokkum ondergebracht in een vaste expositie. Het is de bedoeling dat, naast de eigen objecten van Claercamp, in de toekomst de expositie aangevuld wordt met meer informatie over het kloosterleven. Hierdoor blijft het belangrijke verhaal van de Friese kloosters en dat van klooster Claercamp verteld. 

Voor Museum Dokkum is het een unieke kans om samen met Stichting Klooster Claercamp een gedeelte van de collectie samen te brengen in de expositie. Museum Dokkum is verheugd op deze nieuwe samenwerking. Het voormalige kloosterterrein blijft wel beschikbaar voor excursies. Meer informatie op http://www.kloosterclaercamp.nl/. 

1 april 2022