Gratis audiotour langs de 7 hotspots van Dokkum


TIP en Museum Dokkum heeft een gratis audiotour laten ontwikkelen waarmee bezoekers kennismaken met de zeven hotspots van de stad. Bonifatius, Stadsrechten, Bolwerken, Admiraliteit, Bierbrouwerijen, Elfstedentocht en de IJsfontein komen allemaal aan bod in deze audiotour.

Met de audiotour biedt Museum Dokkum gasten van de stad een bijzondere route, die op eigen tempo en op eigen gekozen momenten gewandeld kan worden. De route duurt ongeveer anderhalf uur. ,,De audiotour is de perfecte kennismaking met de stad Dokkum. De interessantste gebeurtenissen uit de geschiedenis komen aan bod en je loopt langs een prachtige route. Voor wie meer wil weten over de verschillende hotspots die in de audiotour aan bod komen bieden we in het museum verdieping", aldus Jacob Bosma, educator bij Museum Dokkum.

Via de gratis app Izi.travel is de route 'Hotspots Dokkum' te bewandelen. De route start bij Museum Dokkum, van daaruit wandel je een niet-alledaagse route richting de Bonifatiuskapel, terug over de Bolwerken richting de Markt, van de Markt naar de Zijl en zo weer terug naar het startpunt. Ondertussen krijg je allerlei wetenswaardigheden over de stad en haar geschiedenis te horen, en vertellen zeven hoofdrolspelers over hun rol bij 'hun' hotspot. Zo vertelt Bonifatius 'zelf' over zijn doel om naar Friesland te komen, neemt 'Minne Hoekstra' als eerste winnaar van de Elfstedentocht je mee naar 1909, en zelfs 'Willem van Oranje' is opgetrommeld om te vertellen over het nut van de Bolwerken.

Informatie over de audiotour is te verkrijgen bij de balie.

(tekst: Johanna Komerie)

1 juni 2021