Bezoek de Kraak!

Schip de Eestroom meert aan voor Museum Dokkum

De Kraak, een mythische reuzenoctopus, wijst je de weg door een magisch onderwaterlandschap. Stap aan boord en laat je meevoeren langs tien animatiefilms, gebaseerd op oude verhalen uit het Waddengebied over mensen en legendarische zeewezens. De films - soms ontroerend, vaak ook grappig of spannend - laten zien hoe de mens al van oudsher met de onstuimige zee-natuur probeert te leven. Hoe dat vaak hopeloos misloopt, maar ook hoeveel moois eruit kan ontstaan. De Kraak maakt duidelijk hoe sterk we als mens verbonden zijn met de natuur van de Waddenzee. 

De films van De Kraak zijn gemaakt door 21 animatoren en componisten uit Noord-Nederland, Duitsland en Denemarken. Alle verhalen zijn in drie talen te volgen: Nederlands, Engels en Duits. De ruimtelijke installatie, die bestaat uit abstracte schelpvormen, is ontworpen en gemaakt door Studio Peter Musschenga

23 t/m 25 september: Dokkum, Diepswal, kade voor het Admiraliteitshuis
28 september t/m 2 oktober 2022: Harlingen, Nieuwe Willemshaven
5 t/m 16 oktober: Leeuwarden, Willemskade bij de Prins Hendrikbrug
19 t/m 23 oktober: Zwolle, kade tussen de Vispoortbrug en het Pelsterbrugje (zuidzijde)

Productiehuis Spinbarg 
De Kraak is een initiatief van Productiehuis Spinbarg. Productiehuis Spinbarg wil de verbeelding stimuleren en mensen met andere ogen naar hun omgeving laten kijken. Zo wil Spinbarg mensen bewust maken van de landschappelijke en (cultuur)historische waarde van die omgeving. Daarbij wordt zoveel mogelijk de verbinding gezocht tussen beeldende kunst, film, landschap, geschiedenis en (immaterieel) erfgoed. 
Zie voor meer informatie en de trailer: www.spinbarg.nl 

Eestroom 
De eigenaren van Scheepsatelier Eestroom, Jan van Wengerden en Henriëtte van den Bout, zijn al hun hele leven actief op en langs het water. Hun ervaring met schepen combineren ze met kunst. Met Scheepsatelier Eestroom faciliteren zij die kunst en kunnen haar als het ware ‘laden en lossen’, ook op plekken waar normaal gesproken niet zo veel te beleven valt. Het streven is een reizende broedplaats van kunst, experiment en verwondering te veroorzaken. De Eestroom is een voormalig Belgisch vrachtschip van 38 meter lang en 5 meter breed. De thuishaven is Bartlehiem in het noorden van Friesland. 
Zie voor meer informatie: www.eestroom.nl 

Prijzen
Volwassenen betalen €7,50 voor de entree. Voor kinderen is de prijs €6,50. 

23 september 2022