Gebouwtje het Hellinghûs

De huidige helling aan het zuiderbolwerk 79 is het restant van de oorspronkelijke admiraliteitshelling waar van 1597 tot 1645 de schepen van de admiraliteit van Groningen, Drenthe en Friesland werden gebouwd of gerepareerd.

Het Hellinghûs is nu ingericht als een bezoekerscentrum op een unieke locatie. Dit karakterastiek gebouwtje kan worden gehuurd voor besloten activiteiten zoals vergaderingen, cursussen of workshops en kan daarbij de startplaats zijn voor stadswandelingen of rondvaarten met de trekschuit of andere rondvaart.
Momenteel wordt de locatie niet meer verhuurd voor feestjes e.d.!! Rustige besloten recepties  nog in overleg!
De voorziening is zeer compleet met een kleine keuken, en TV scherm. Daarnaast zijn er borden en glazen en is er bestek voor min. 30 personen aanwezig.

Huurprijs
Huren kan al voor € 85,00 per dagdeel en € 150,00 voor een hele dag. Bij de verhuur komt een toeslag van € 15,00 voor de schoonmaak. Borg voor de sleutel bedraagt € 250,00. Maximaal aantal personen is 30.

Wilt u slechts enkele uren of juist langer het Hellinghûs huren, neem dan contact op voor een prijs op maat.

Voor regelmatige huurders hanteren we speciale prijzen. Bij de huur is eventueel ook kastruimte (met slot) inbegrepen zodat u uw spullen ter plekke kunt bewaren.

Voor meer informatie, reserveringen en maatwerk kunt u contact opnemen met Museum Dokkum: telefoon 0519-293 134