Veelgestelde vragen

Het museum en het Toeristen Informatie Punt zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00-17:00. In de maand juni, juli en augustus zijn we elke zondag geopend van 13:00-17:00. 

Let op! Op maandag 15 juli is het museum vanaf 13:30 geopend. Dit in verband met werkzaamheden. 

Feestdagen
Museum Dokkum is op officiële feestdagen op de eerste dag gesloten. Op de tweede feestdag is het museum geopend, uitzondering is Tweede Kerstdag. Het museum is op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag gesloten. 

Buiten openingstijden kunt u op afspraak het museum bezoeken. Meer informatie hierover kunt u contact opnemen via info@museumdokkum.nl of telefonisch via 0519-293134. 

Uiteraard kunt u gebruik maken van uw museumkaart. Reserveren voor uw bezoek kan, maar is niet verplicht en dat kan via deze link

Het lijkt ons hartstikke leuk dat je langs komt met uw klas! We bieden verschillende programma's aan voor groep 1 t/m groep 8. Bekijk hier de programma's.

Opgeven kan door in het contactformulier de volgende gegevens te zetten:
- Contactgegevens school
- Groep
- Aantal leerlingen
- Het programma 

Helaas is niet het hele museum rolstoelvriendelijk. Het museum is namelijk gevestigd in meerdere historische panden, waardoor bezoekers in een rolstoel het gehele museum helaas niet kunnen bezoeken.

Wel is de permanente Bonifatius tentoonstelling rolstoelvriendelijk! 

Tegenover het museum zijn een paar betaalde parkeerplekken. In de buurt van het museum kunt u gratis parkeren op de volgende parkeerplekken:

Van 22 april t/m 10 mei, 3 t/, 28 juni en van 26 augustus t/m 29 september wordt de Lange Oosterstraat opnieuw bestraat. U kunt het museum bereiken via de Diepswal. 

In het museum vindt u het Toeristen Informatie Punt Dokkum. Onze baliemedewerkers kunnen u van alles vertellen over Dokkum en de omgeving, daarnaast hebben wij diverse folders, stadswandelingen en brochures die u mee kunt nemen.