Activiteiten

17 september, Museumnacht FRL!

Reserveer hier je tickets!

Het museum is deze avond open, van 19.00 tot 24.00 uur. Speciaal voor de Museumnacht hebben we twee activiteiten georganiseerd:

1.    ’s Avonds een rondvaart door Dokkum
Er worden vier boottochten georganiseerd om 19.00, 20.15, 21.30 en 22.45. Tijdens de tocht gaat de boot langs de bolwerken en vertelt de schipper over de gebeurtenissen tijdens de Waalse Furie. De Waalse Furie was een gebeurtenis in Dokkum van 27 augustus t/m 7 september 1572. De Geuzen, boeren en burgers kwamen in opstand tegen het Spaanse bestuur en namen Dokkum in. Als gevolg kwamen Waalse troepen in Spaanse dienst die Dokkum weer innamen. De Walen staken sommige delen van Dokkum in brand en gingen plunderend door de stad. In eerste instantie gaan we met de praam, hier passen 32 bezoekers in. Maar bij slecht weer nemen we de trekschuit, waar 23 bezoekers in passen. 

De rondvaartboot meert aan voor het museum aan de steiger, wees op tijd!

2.    Let op! Deze activiteit is volgeboekt. Het is wel mogelijk om de spelsessie te bekijken.
In de expositieruimte van de Waalse Furie wordt een pot Dungeons & Dragons gespeeld. D&D is een rollenspel waarbij iemand een denkbeeldig karakter speelt. Deze karakters gaan samen op avontuur. Een ervaren spelleider (Dungeon Master) begeleidt de spelers door de gebeurtenissen tijdens de Waalse Furie in 1572. Verschillende karakters moeten de inval op Dokkum proberen te stoppen. Hieraan kunnen 6-8 deelnemers meedoen. De expositieruimte wordt als een ‘arena’ ingericht, zodat mensen die langskomen zowel de expositie kunnen bezoeken en mee kunnen kijken bij het spel. 

De entree en activiteiten zijn samen €3,50 per persoon.
De Museumkaart is ook geldig, maar voor de activiteiten (rondvaart en D&D) moet wel betaald worden (€ 3,50) Kom je alleen voor een museumbezoek, dan hoef je niet te reserveren en laat je de museumkaart scannen aan de balie.