Wisselexpositie: Polaroids

De fotograaf Peter Sauermann, exposeert tot juni 2021 met de serie ‘’Polaroids’’. In deze serie laat Sauermann beelden zien van betaalde opdrachten, archiefbeelden en Photoshopcreatief vanaf 1991. De beelden uit deze serie zijn een eerbetoon aan de Amerikaans natuurkundige en ondernemer Edwin Herbert Land. 

Peter Sauermann werd geïnspireerd door een artikel uit het National Geographic Magazine van een aantal jaren geleden. 

‘’De auteur maakte gebruik van zijn mobiele telefoon met een soort Polaroid app om foto’s te maken. Dat bracht mij op het idee om zoiets te doen met een aantal foto’s uit mijn archief, maar dan op de computer. U mag het zien als een fusie tussen analoog (film) en digitaal beeld.’’, aldus Peter Sauermann.

De beelden zijn gemaakt met de Instant app, Adobe Photoshop 2021, DAZ 3D en een techniek uit de filmwereld, namelijk Color Grading; het verbeteren of aanpassen van kleurtonen en kleursterkte.

De uitvinder van Polaroid
Edwin H. Land (1909-1991) was de uitvinder die verantwoordelijk was voor het bedenken en perfectioneren van ‘direct-klaar-fotografie’, bekend als Polaroid. Edwin H. Land kwam op het idee om een camera te ontwikkelen die meteen kon printen. In de jaren ’70 en ’80 werd deze fotografie veel door kunstenaars gebruikt en ook nu maakt de direct-klaar-fotografie een comeback.

Peter Sauermann
Peter Sauermann (1955) is in 1990 begonnen als fotograaf en houdt zich bezig met verschillende vormen van fotografie. ‘’Ik ben gaan fotograferen, omdat ik niet kon schilderen’’, zegt Peter. Zijn eerste ervaring met fotografie was in 1971, tijdens een concert van de Nederlandse band Earth & Fire.

De fotoprints in de expositie zijn te koop. Daarnaast heeft Peter een boek bij de expositie gemaakt, waarin naast de foto’s uit de expositie, veel andere foto’s te vinden zijn.

Reserveer hier uw entreetickets en bezoek deze tentoonstelling!