• Help pake en Beppe de vakantie door

  22 februari 2018

  Maandag 26 februari start de activiteitenweek ‘help pake en beppe de vakantie door’, met gratis toegang voor kinderen en gratis activiteiten. Tot en met vrijdag 2 maart zijn kinderen met… Lees verder »

 • Museum later open

  5 januari 2018

  Vandaag is het museum en toeristisch informatiepunt open vanaf 12.00 uur (ipv 10.00 uur). Onze zeer gewaardeerde collega Janny gaat met pensioen en neemt afscheid. Daar zijn alle medewerkers en… Lees verder »

 • Cursus Kunstgeschiedenis start 25 januari

  3 januari 2018

  Op donderdag 25 januari start een cursus kunstgeschiedenis in het museum. De cursus wordt gegeven door oud-docent en beeldend kunstenaar Cees Booij uit Dokkum. Vanaf 25 januari zijn er tien… Lees verder »

 • Museum en TIP gesloten tijdens de feestdagen

  22 december 2017

  Tijdens de feest dagen is het museum en het toeristisch informatiepunt gesloten voor publiek. Eerste kerstdag gesloten Tweede kerstdag gesloten Nieuwjaarsdag gesloten Lees verder »

 • Taalcusus Duits en Engles

  9 december 2017

  Taalcursus Duits en Engels 2018 is het jaar van Culturele Hoofdstad. We verwachten een flinke toename van het aantal internationale bezoekers. Om deze gasten optimaal te bedienen, is het raadzaam… Lees verder »

 • Vandaag museum gratis voor kinderen

  5 oktober 2017

  Vandaag museum gratis voor kinderen Omdat veel kinderen vandaag een vrije dag hebben is het museum gratis te bezoeken! Door de staking in het onderwijs vindt museum Dokkum het belangrijk dat de… Lees verder »

 • Expositie ''SITS'' verlengd

  1 oktober 2017

  De exposistie ‘Sits, Eksoatysk mar Frysk’ is verlengd tot en met het voorjaar van 2018. Sits is een handbeschilderde stof en werd vanaf de 17e eeuw ingevoerd uit de Nederlandse… Lees verder »

 • Langste schilderij van Dokkum weer te zien!

  13 april 2017

  Het 'Langste schilderij van Dokkum' is vanaf Goed Vrijdag weer te zien in Museum Dokkum Na een lang restauratieproces komt het ‘langste schilderij van Dokkum’ dan eindelijk… Lees verder »

 • Museumweekend

  30 maart 2017

  Op zaterdag 8 en zondag 9 april is er het museumweekend. Deze editie van het museumweekend staat in het teken van de opening van de nieuwe expositie, Sits, Eksoatysk mar Frysk. Sits is een… Lees verder »

 • Help pake en beppe de vakantie door!

  9 februari 2017

  In de voorjaarsvakantie van 20 tot 24 februari is de activiteitenweek ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Kinderen hebben deze dagen gratis toegang op vertoon van pake en beppe (of… Lees verder »