• Koop je entreekaartje online!

  22 mei 2020

  Op 1 juni is het museum weer open voor publiek. Eindelijk!! We hebben veel maatregelen genomen om de openstelling mogelijk te maken in deze Corona-tijd. Een van de maatregelen is dat bezoekers… Lees verder »

 • Volg ons op Social Media

  15 april 2020

  Nu het museum gesloten is, is het lastig om te laten zien wat het museum allemaal te bieden heeft. Veel informatie vind je op deze website, maar leuker is het om onze Social Media te bezoeken. Daar… Lees verder »

 • Geen rondvaarten t/m 1 juni

  25 maart 2020

  Normaalgesproken begint het rondvaartseizoen in april. We werken al jaren samen met Schreiershoek Recreactie in Oostrum om rondcaarten op dinsdag, donderdag en zaterdag mogelijk te maken voor de… Lees verder »

 • museum gesloten, telefonisch bereikbaar

  16 maart 2020

  Beste bezoekers en relaties, In verband met de corona-maatregelen hebben wij besloten onze musea en Toeristisch Informatiepunt Dokkum te sluiten voor publiek. Ook activiteiten als stadswandeling en… Lees verder »

 • Nieuws mbt Coronavirus

  13 maart 2020

  Museum Dokkum en TIP blijven voorlopig open. Wij verwachten tot 31 maart geen grote groepen. We zorgen voor de nodige maatregelen in het museum op het gebied van hygiëne. U kunt bij binnenkomst… Lees verder »

 • Cursus kunstgeschiedenis gaat van start

  15 januari 2020

  Vanaf dinsdag 4 februari biedt het museum een verdiepingscursus kunstgeschiedenis aan. De cursus wordt gegeven door oud-docent en beeldend kunstenaar Cees Booij uit Dokkum. Tijdens deze cursus komen… Lees verder »

 • Expo: Verhaal in beeld t/m 28 dec in het museum

  1 november 2019

  UNIEKE REIZENDE EXPOSITIE “VERHAAL IN BEELD” VAN MANTELZORGERS IN DE REGIO NOORDOOST-FRIESLAND Mantelzorgers uit de gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân brengen met een… Lees verder »

 • 12 oktober opent expo 'Van sloof tot eva, de schorten van Loes Schurer

  6 september 2019

  In Museum Dokkum is van 11 oktober t/m 11 januari 2020 de expositie ‘Van sloof tot eva, de schorten van Loes Schurer’ te zien. In de expositie is een deel van de bijna tweeduizend (2000)… Lees verder »

 • Open Monumentendag in Dokkum

  1 september 2019

  Op zaterdag 14 september is het Open Monuntendag, met een leuk programma in de stad. Het museum is gratis open voor publiek, van 10.00 tot 17.00 uur! De Dokkumer Carrousel in Museum Dokkum De… Lees verder »

 • Aanwinst voor het museum, de Fibula van Noardeast Fryslân

  27 juni 2019

  Onlangs heeft de Ottema-Kingma Stichting een zeer bijzondere mantelspeld, een zogenaamde fibula, aangekocht en in langdurige bruikleen gegeven aan Museum Dokkum. De fibula werd in het najaar van… Lees verder »