museum samen met 't Fiskershúske in nieuwe stichting

Geplaatst op 2 januari 2014

Per 1 januari zijn de besturen van de stichtingen van museum het Admiraliteitshuis in Dokkum en van museum ’t Fiskershúske in Moddergat tot één stichting gefuseerd in stichting Musea Noardeast Fryslân.

In de praktijk verandert er niet veel. De musea behouden hun identiteit, collectie en donateurs. Personeel en vrijwilligers blijven voor hún museum werken en de bankrekeningen blijven gescheiden. Alleen voor de belasting en de Kamer van Koophandel worden beide musea voortaan als één gezien.

De aanleiding van de fusie is de wens om veel efficiënter te kunnen werken. De krachten van beide musea worden gebundeld. Ook de gemeente Dongeradeel, als subsidieverlener, heeft de fusie gestimuleerd. Nu heeft de gemeente slechts één gesprekspartner. 

Het bestuur van Stichting Musea Noardeast Fryslân bestaat uit negen personen met Dhr. J. Arjaans uit Dokkum als voorzitter (voorheen voorzitter museum het Admiraliteitshuis), Dhr. G. Teitsma uit Morra als secretaris en dhr. A. Meinema uit Moddergat als penningmeester. Dhr. E. Lalkens uit Dokkum, die voorheen voorzitter van museum ’t Fiskershúske was, blijft aan als lid in het nieuwe bestuur.

Vanaf 1 januari wordt het samengaan van de musea in één stichtingsbestuur gevierd met een fotoproject op de Facebookpagina’s van ’t Fiskershúske en het Admiraliteitshuis. De komende tien weken verschijnt daar op woensdag om 12.00 uur een bewerkte foto van een object uit de collectie van één van de musea. De eerste twee foto's zijn al te bewonderen.

« Naar overzicht