Dokkumer Sjees en muziektent

Muziektent

Dokkum beschikte in de 19e eeuw al over een muziektent die op diverse locaties in de binnestad werd gebruikt. Deze ging echter door een brand verloren.

Na de Tweede Wereldoorlog werd er door de gemeente een nieuwe gebouwd, deze keer op een kar. In de jaren '80 van de vorige eeuw raakte deze in verval en werd naar elders verkocht.

De muziektent is inzetbaar bij allerlei feesten en uitvoeringen. Hij is opgebouwd in de vorm van een aanhangwagen waarvan de vleugels hydraulisch uitklapbaar zijn. Hierdoor ontstaat een achtkantige vlakke vloer van globaal 80 m2. Hierop wordt de tent gebouwd. De muziektent is inzetbaar in een actieradius van 20 km van Dokkum.

De huur van de muziektent is € 400,00 per dag. Bij de opbouw is een professional aanwezig. De huurder dient 4 vrijwilligers beschikbaar te stellen bij de opbouw en afbraak.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met Museum Dokkum: telefoon 0519-293 134 of via het contactformulier.

 

Dokkumer Sjees

Sjezen werden vanaf de 18e eeuw gebruikt als vervoersmiddel voor de welgestelden maar werden ook gebruikt bij sport en spel zoals harddraverij en ringsteken.

De Dokkumer sjees behoort tot de laatste in Friesland gebouwde sjezen en komt uit het bezit van de Dokkumer familie Wendelaar Bonga.

In deze sierlijke sjees kan 1 persoon vervoerd worden bij een bijzondere gelegenheid. Bijvoorbeeld bij een jubileum, of gewoon voor een unieke ervaring. De koets en het paard staan klaar zodat de huurder alleen nog maar hoeft in te stappen.
De huur voor de Dokkumer sjees is € 110,00 per uur. Wilt u langer gebruikt maken van de sjees dan kunt u contact opnemen voor maatwerk.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met Museum Dokkum: telefoon 0519-293 134 of via het contactformulier.